Getting My بیماری زونا در دوران شیردهی To Work
Getting My بیماری زونا در دوران شیردهی To Work
Blog Article
زیگموند فروید (۱۹۳۹–۱۸۵۶) پدر روانکاوی، اختلال پارانویا را خاص روشنفکران میداند و میگوید: «بیماران پارانویا که عموماً افراد مجرد و از زمره روشنفکراناند، از شک و بدگمانی خود رنج میبرند، از دشمنان خیالی وحشت دارند و برای مبارزه با آنان، تلاش و وسایل بکر و بدیعی ابداع میکنند.»[۱۴] ناگفته پیداست این مفهوم فروید را نمیتوان به تمام گروه روشنفکری تعمیم داد و از طرف دیگر نیز نمیتوان مصادیق بارز رفتار پارانوئیدی را در کثیری از روشنفکران و سردمداران افکار بلند بشری نادیده گرفت. نمونهای از افراد متفکّر که به این بیماری دچار بودهاند میتوان به آیزاک نیوتن، فیزیکدان و ریاضیدان سرشناس بریتانیایی اشاره کرد. اینجاست که با صرف نظر از مفهوم «بیماری» که به نوعی اختلال روانی آن هم به تنها تعداد کمی از افراد جوامع اشاره دارد، میتوان با تعدیل این مهم، آن را به تمامی افراد بشری تعمیم داد و آن را امر طبیعی دانست، چرا که سوءظن در حد کوچکی لازمه تعامل و تصمیمگیری درست است.
اگر افراد در گذشته مبتلا به زونا شده باشند، باز هم میتوانند به این بیماری مبتلا شوند. این ویروس میتواند سالها در خواب بماند و سپس به عنوان زونا دوباره فعال شود. فردی که قبلا مبتلا به آبلهمرغان نشده است، میتواند از طریق قرار گرفتن در معرض کسی که مبتلا به آبلهمرغان است، به آن مبتلا شود.
بدون دلیل موجه، دائماً به همسر یا شریک عاطفی خود شک می کنند و او را به خیانت متهم می کنند.
افراد ۵۰ ساله و مسنتر باید با پزشک خود در مورد واکسیناسیون در برابر زونا صحبت کنند.
سلام بنده بعد از تزریق واکسن سینو فارم درگیر زونا شدم و امروز یازدهمین روز است که درگیر شدم و درد عجیبی در ناحیه پشت ، زیر بغل و سینه ام دارم و دو روز است که تاولها ظاهر شده اند لطفا راهنمایی بفرمائید . متشکر
ثانیاً پارانویا را جزء اجتنابناپذیر اندیشهٔ صاحبان افکار بلند و انتزاعینگر بهشمار آورد تا ضمن صحه گذاشتن بر این فرض فروید، منظور او را به درستی فهمید. از این رو با مراجعه به زندگینامهٔ روشنفکران و نفوذ در لایههای زیرین و پنهانی زندگی و افکار آنان، شاید به جرئت بتوان گفت افرادی همچون گالیله، ژان ژاک روسو، نیچه، شوپنهاور، کافکا، همینگوی، تولستوی، فروید و… اگرچه از اختلال شخصیت پارانوئیدی به دور بودهاند لیکن اندیشههای پارانوئیدی داشتهاند و آن را در گفتهها و نوشتههای خود تصویر کردهاند.
مهم است فردی که دچار زونا است، از تماس با این افراد اجتناب کند:
[۴] وارد کردن اتهامات غیرواقعی و عدم اعتماد معمولاً از دیگر نشانههای پارانویا است.[۵] به عنوان مثال، حادثه ای که اکثر مردم به عنوان یک حادثه یا تصادف تلقی میکنند، از منظر یک فرد پارانوئید ممکن است توطئه تصور شود.[۶]
اگرچه اکثر افرادی که زونا میگیرند فقط یک بار به آن مبتلا میشوند، اما افرادی هستند که با تمام شدن دوره بیماریشان، بیماری دوباره در آنها عود میکند. زونا در افراد مسن و در افراد دارای سیستم ایمنی ضعیف شایعتر است.
احتمال بیشتری وجود دارد که فرد بعد از سن ۴۰ سالگی دچار زونا شود و این خطر با افزایش سن ادامه پیدا کند.
آیا صرف داشتن بیماری زونا بعد از آبله مرغان دشمنان زیاد، برای ابتلا به پارانویا کفایت کند؟ این مبحث، موجب بروز مباحث فلسفی فراوانی گشته که به این لطیفه نیز منجر شدهاست: «اینکه تو پارانویا داری دلیل نمیشود که کسی آن بیرون نخواهد تو را بکشد.»
شکاکیت بیش از حد داشتن. به عنوان مثال، فکر میکنند که افراد دیگر دروغ میگویند یا طرحهایی برای تقلب کردن علیه آنها دارند.
کژانگاری، مانند گمان به این که همکار شما میخواهد شما را مسموم یا صدای شما را ضبط کند.
پارانوئید یک اختلال رایج است که ممکن است مشکلاتی جدی برای فرد و اطرافیان او ایجاد کند. افرادی که به این اختلال مبتلا هستند، معمولا در زندگی شخصی، شغل و سایر روابط خود دچار مشکل میشوند و نمیتوانند زندگی راحتی را تجربه کنند. اکثر این افراد نسبت به درمان مقاومت میکنند و احساس نمیکنند که مشکلی جدی دارند.